top of page

De partners

agreufood_0000_DurumCompanyLogo (002).jp

Durum Company

Durum Company NL BV is sedert haar oprichting een gespecialiseerde industriële bakkerij voor tortilla’s en wraps, gevestigd in Nederland, net ten noorden van Amsterdam. We zijn IFS Higher Level gecertificeerd en doen veel aan New Product Development ( bijvoorbeeld eigen ontwikkelde groente- en fruittortilla’s ). Ca. 80 % van de producten worden geëxporteerd.

 

"We leveren aan supermarkten, sandwich makers en groothandelaren door heel Europa. We hebben eigen merken ( bijv. Wrapidoz, Veggz, Chef’s en Durum Company ), maar maken ook veel Private Label producten ( bijv. NoFairyTales )."

agreufood_0004_UM-logo-signature-2017.jp

Maastricht University

Sensor Engineering department

 

The Sensor Engineering department focuses on the development of innovative sensing applications. The research facilities of the department are located on the Brightlands Chemelot Campus in the Dutch Province of Limburg, which promotes collaboration between academia and industry.

agreufood_0003_Logo_Alberts.jpg

Alberts

Alberts is een Belgische start-up opgericht in 2015 door drie jonge ondernemers. Op reis in New York zochten ze een gezonde snack, stapten een smoothie bar binnen en zagen dat deze snack niet zo gezond is als ze lijkt.

 

Daarom gebruikten ze hun eigen technologische achtergrond als ingenieur om zelf met een oplossing op de proppen te komen: de Alberts Smoothie Station. Deze smoothie-automaat stelt een gepersonaliseerde health boost samen in 90 seconden, met als doel gezondheid binnen handbereik te realiseren. De smoothies zijn gezond. Ze zijn 100% vers en natuurlijk, want ze bestaan uit puur water, en diepvriesfruit en -groenten voor een optimaal behoud van nutritionele eigenschappen. We revolutioneren het snackgedrag op de werkvloer met ons betaalbaar en gezond alternatief.

Brightlands Campus Greenport Venlo

agreufood_brightlands.jpg

Op Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om gezonde voeding. Hier werken vernieuwers uit het MKB, start ups, wetenschappers en studenten samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, future farming en bio-circular economy.

 

Op het campusterrein wordt de kracht van de regio gebundeld, versterkt en verder uitgebouwd, door de ontwikkeling van state of art faciliteiten voor business development, fundamenteel en toegepast onderzoek, onderwijs en ontmoeting. Natuurlijk zijn er nauwe verbindingen met de andere drie Brightlands campussen, bijvoorbeeld op het gebied van biobased materialen, smart services en uiteraard gezondheid.

Voxdale

agreufood_0005_voxdale-logo-600dpi.jpg

Voxdale (Antwerpen, België) is een ontwerp-, engineering en onderzoeksbureau. Samen met zijn onderzoekspartners en klanten wil Voxdale (hoog-) technologische producten en systemen ontwikkelen voor de uitdagingen van vandaag en van morgen.

 

Ons team van ontwerpers en ingenieurs is gespecialiseerd in ondermeer mechatronische ontwikkelingen, technologie integratie en simulatie technologie. Hierdoor hebben we een brede en integrale kennis van de productontwikkeling en een unieke expertise om uitdagingen rond aerodynamica, thermisch gedrag en materiaalselectie aan te pakken. We passen deze kennis en expertise toe in verscheidene sectoren zoals medtech & life sciences, consumentenproducten, industriële goederen, mobiliteit en prestatiesporten.

 

Voxdale ondersteunt zo zijn klanten vanaf de initiële ideatie tot het bouwen van prototypes en geïndustrialiseerde eindproducten. Met het gebruik van structurele, thermische en aerodynamica simulaties, zoals Finite Element Analysis (FEA) en Computational Fluid Dynamics (CFD) is het mogelijk om zowel ontwerprisico’s van nieuwe ideeën te verkleinen als bestaande ontwerpen en systemen te optimaliseren.

agreufood_0001_ILVO_high resolution.jpg

ILVO

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) verricht multidisciplinair, baanbrekend en onafhankelijk onderzoek gericht op duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch en maatschappelijk perspectief. Gebaseerd op dit onderzoek, bouwt ILVO fundamentele en toegepaste kennis op die nodig is voor de verbetering van producten en productiemethoden, voor de bewaking van de kwaliteit en de veiligheid van de eindproducten en voor de verbetering van beleidsinstrumenten als basis van sectorontwikkeling en agrarisch plattelandsbeleid.

 

Om dit onderzoek uit te voeren en vragen vanuit de sector of het beleid te beantwoorden, kan ILVO beroep doen op zijn uitgebreide infrastructuur. In de vernieuwde Food Processing Pilot plant (www.foodpilot.be), kunnen industriële klanten en onderzoekers nieuwe producten testen en de voedselveiligheid en kwaliteit van hun producten monitoren. Verder zijn er 200 hectares aan proefvelden; 15.000m² serres en meer dan 20.000m² proefstallen aanwezig. Naast verscheidene analyselabo’s, een diagnostisch centrum en verschillende geaccrediteerde labo’s voor voeding en GMO’s, planten, dierenvoer en spuittechniek, zijn er verschillende adviescentra die de volledige agri-food keten omvatten.

agreufood_0002_KULEUVEN_CMYK_LOGO.jpg

KU Leuven

Gesitueerd in Leuven (België) huist het Laboratorium voor Zachte Materie en Biofysica aan de KULeuven, dit internationale team van onderzoekers onder leiding van professor Patrick Wagner heeft achtergronden binnen de natuurkunde, chemie en biomedische wetenschappen. De brede expertise binnen onze groep laat ons toe om de kloof tussen de klassieke onderzoeksvelden te overbruggen en zo biosensoren te maken om deze vervolgens van state-of-the-art technologie naar real-world toepassingen te brengen. Binnen onze groep hebben we de beschikking over een modern Level 2 biosafety laboratorium en de benodigde kennis en expertise om bacterie culturen voor het agrEUFood project in kweek te houden. Er is ook een high-end stikstof atmosfeer glovebox systeem met spincoaters aanwezig om de biosensoren te kunnen fabriceren. Jaren aan ervaring met verschillende low-cost uitleesmethoden zoals impedantie analyse, warmte overdracht metingen en de ontwikkeling van de bijbehorende meetsystemen zullen de ontwikkelingen binnen het agrEUFood project faciliteren.

agreufood_0006_Yookr_logo_kl_schaduw.jpg

Yookr

Yookr biedt een slimme tool om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Deze "plug and play" -tool geeft gebruikers toegang tot [AK1] tot (nieuwe) verwerkingsgegevens via draadloze sensoren en bestaande bedrijfsgegevens. De tool kan worden gebruikt vanaf het Yookr-dashboard op mobiele apparaten of laptops.

 

Het Yookr-dashboard past veel eenvoudige analytische opties toe die een algemeen beeld geven van alle bedrijfsprocessen en interacties, wereldwijd. Dit stelt u in staat om processen te analyseren en aan te passen voor betere resultaten, 24/7. Absoluut toekomstbestendig!!

Imo.jpg

IMO

IMO is het Instituut voor Materiaal Onderzoek van Universiteit Hasselt, gelegen op de universitaire campus in Diepenbeek (Limburg, België). De hoofdcompetenties van het IMO liggen op het vlak van ontwikkeling en karakterisatie van nieuwe materialen met potentiele toepassingen in microelectronica, bioelectronica en nanotechnologie. Binnen deze speerpunten is er zowel aandacht voor fundamenteel als toegepast onderzoek.

Er is een nauwe samenwerking uitgebouwd met IMEC (Interuniversitair Microelectronica Centrum, Leuven), waarvan een lokale afdeling (IMOMEC) gevestigd is binnen de muren van IMO. Het fundamentele onderzoek wordt voornamelijk uitgevoerd door IMO, het toegepaste onderzoek wordt veelal gerealiseerd door IMOMEC, aangevuld met industriële partners.

bottom of page